fredag 15. januar 2010

Wabi sabi!

"Glem shabby chic - her er wabi sabi"


Er du lei av rustfritt kjøkken og harde designersofaer på størrelse med brygger? Finn sjelefred med det japanske uttrykket «wabi sabi», som betyr «ydmyk skjønnhet», og er det motsatte av overfladisk bruk og kast. Filosofien stammer fra 1500-tallet og bygger på at ingenting varer evig, ingenting blir helt ferdig og ingenting skal være perfekt. Gi opp, gi etter, stress ned og lær deg å elske et liv med bare det nødvendigste, det uferdige og det enkle, er budskapet.

Hehe, de fleste har sikkert fått med seg denne artikkelen, som jeg faktisk først fikk tilsendt som link fra min far! :) Jeg syntes den var litt festlig, så for de som tror wabi sabi kan være noe - sjekk ut linken! :)

(Foto: Margaret M. de Lange)

2 kommentarer:

  1. Nå tror jeg faktisk jeg kan kalle huset mitt for Wabi Sabi :) Den er nemlig ikke heeelt shabby chic, og iallfall IKKE fransk landelig... Den er mer landlig loppis... eller Wabi Sabi... skal lese artikkel nå!

    SvarSlett
  2. Nok ikke helt min greie, men.. greit å vite at det finnes en kategori som den om jeg en dag skulle gi opp all innredningen her hjemme :)

    SvarSlett