søndag 2. august 2009

Reisebrev fra Rethymnon, Kreta

Vi ankom flyplassen i Chania 23.30 lørdag kveld, og etter en times busstur var vi fremme i Rethymnon. I en liten sidegate fra strandpromenaden lå hotellet, Leonidas. Da vi kom inn glassdøren, lå en gammel mann på en seng og ventet på oss. Det var bestefar som tok i mot oss, og han kunne kun gresk, så alt ble forklart med kroppsspråk.DAG 1: Castello. Castellos chicken & Turkey with strawberry sauce

Hotellrommet var utrolig flott, det fineste vi har bodd på i middelhavet. Hotellet var nylig oppusset, pent og rent. Vi hadde til og med litt sea-view, til tross for at vi bodde på et hotell som ikke var på strandpromenaden. Hotellet var akkurat slik vi håpet på, stille og rolig, 50 meter fra stranden, og ca 10 minutters gange fra sentrum.

Den første dagen var vi tidelig på stranden, og vi badet og solte oss i mange timer. Om kvelden trakk vi inn til sentrum, vi så store deler av gamlebyen og var innom den venetianske havnen. Middagen inntok vi på den herlige restauranten Castello, ”an old stoned building of Enetic architecture built in the 16th century”. En nydelig restaurant, flott interiør og nydelig mat. Castellos chicken og Turkey with strawberry sauce er absolutt å anbefale!


DAG 2: Othonas. Gyros & Souvlaki

Som alle dagene i ferien ble også denne tilbrakt på stranden, og stranden i Rethymnon er veldig langgrunn! Vi var sikkert 60-70 meter ut i havet, og jeg har ikke akkurat lange ben. Stranden var nydelig, og ikke mindre enn 12 km lang. Denne dagen gikk vi innom Sveas for å kjøpe oss lunsj, og det ble to herlige baguetter som vi spiste på stranden. På kvelden spiste vi middag på Othonas. Jeg hadde lest mye bra om restauranten, men her ble vi dessverre litt skuffet. Det hele føltes som et samlebånd, rettene virket masseprodusert og det virket som de bare ville ha kundene inn og ut.


DAG 3: Hari’s Creperie

”Supermarkets” er å finne overalt på strandpromenaden, og så veldig supre er de vel gjerne ikke, men her fant vi gode grove rundstykker som vi kjøpte til frokost. Rundstykker med honning og syltetøy nøt vi på terrassen om morgenen. Flere av dagene var det rødt flagg på stranden, men i motsetning til andre steder var ikke det noe problem her – siden det er så langgrunt, var det bare morsomt å bade i bølgene som var akkurat passe store for en reddhare som meg. Til lunsj gikk vi denne dagen på restauranten til hotellet Steris som lå rett over veien, og her delte vi nydelig gresk salat og toast. Vi gikk rundt i byen og gamlebyen hver kveld, og denne kvelden så vi mer av den nyere delen. Jeg har mange ganger fått inntrykk av at Kreta henger etter i utviklingen, men Rethymnon viste det motsatte. Her var det high fashion motebutikker, skobutikker og det en måtte trenge. Bygningene i gamlebyen er vakre, og det er helt fantastisk å gå rundt å se eller sitte og spise og se på menneskene som er rundt deg. Vi var spente på creperiet Hari’s Creperie, her har de titalls ulike varianter av salte pannekaker, søte pannekaker og vaffler. Vi bestilte hver vår salte pannekake denne kvelden. Det burde vi ikke ha gjort. De var jo enorme! Vi spiste gjerne en tredjedel av pannekakene og resten ble med hjem i en take-away-eske.


DAG 4: Goody’s. Club Sandwich & Chicken salad

Etter en lettere kvalm pannekakeopplevelse, trengte vi en sunnere dag. Til frokost ble det Fitness bars med tranebær som vi kjøpte en pakke av på Spar, og disse var veldig gode. Det ble salat til lunsj på samme stedet som dagen før, men nå prøvde vi Cretan Salad. Ellers nøt vi dagen på stranden. Om kvelden hadde vi en fin tur rundt i byen før vi gikk til Goody’s, som vi oppfattet som et bra fast food-sted. Her var det mange retter å velge mellom, og vi gikk for Club sandwich og Chicken salad. God mat og et fint uteområdet med gode sofaer hvor vi satt og spiste.


DAG 5: Kyria Maria. Salad with cheese from Crete & Chicken in lemon sauce

Den lange stranden er perfekt for gåturer, og vi gikk flere turer langs den lange stranden. Både grå og hvite steiner ble med hjem fra disse turene på stranden. Vi var ikke helt komfortable med restauranten hvor vi hadde spist lunsj, så denne dagen ville vi prøve en av de andre som lå ved stranden og hotellet. Den utvalgte ble Dome, som lå like ved. Vi ble møtt av en svært hyggelig mann som viste oss til et fint bord, interiøret var gjerne ikke helt oppdatert, men maten var god. Vi delte Chicken sandwich og Greek salad. Om kvelden hadde vi bestemt oss for å spise på Kyria Maria, en nydelig liten restaurant like bak Rimondi-fontenen. Her var det skikkelig shabby chic-stil og en fantastisk nydelig stemning. Hyggelig betjening og nydelig mat, salat med ulike kretiske oster og kylling i sitronsaus.DAG 6: Veneto. Turkey burger & Spicy meatballs

Den siste dagen ville vi være ekstra lenge på stranden, så da spiste vi både frokost og lunsj på terrassen vår. Vi var vel rundt 8 timer på stranden, og bare nøt det. Siden det var siste kvelden ville vi spise en ekstra god middag, og den kunne ikke blitt bedre tror jeg. Vi ville se menyene på Lemon Tree Garden, Avli og Veneto før vi bestemte oss for hvor vi ville spise. Veneto var siste menyen vi skulle lese på, og her insisterte en av de ansatte på at vi måtte se restauranten både inne og bak i hagen. Det gjorde vi gjerne, og det var flottere enn hva vi hadde forestilt oss.

Rethymno, the prettiest and friendliest town of Crete, is situated in the centre of the north coast of the island. The town is flanked by impressive hills and high mountains combined with a coastline of sandy beach unique in beauty, as well as many other sites.

Veneto, an old Venetian 14th century manor house, is located in the heart of the Old Town of Rethymno.


Vi fikk hedersplassen i hagen, opp en trapp innerst i hagen fikk vi sitte og nyte den siste kvelden vår helt alene. Det var helt nydelig. Nydelig brød fikk vi til å begynne med, og husets rødvin er absolutt å anbefale. Her var betjeningen flott og godt timet. Middagen var nydelig, vi hadde bestilt Turkey burger og Spicy meatballs, og det smakte himmelsk. Ferske råvarer, passelig mengde mat, og fantastiske smaker! Hagen var nydelig, med mange og store krukker og vaser med planter og blomster og lys ga en flott stemning. Dette var en perfekt avslutning på en flott ferie og det kostet ikke mer enn rett over 400 kr for både forrett, middag og vin for to. Denne restauranten vil jeg anbefale alle som drar til Rethymnon.

Vi koste oss i Rethymnon, med både strandliv og god mat. Det som jeg syntes var flott med byen i forhold til andre steder jeg har vært på Kreta, var at her var vi blant grekere og ikke turister. Så klart var det turister her, men det var veldig mange grekere å se i hele bybildet. Rethymnon, vi kommer tilbake!

2 kommentarer:

 1. Så mange fantastiske bilder - og for en opplevelse!

  Har selv vært på Rethymnon, men satt desverre ikke igjen med samme inntrykk - ser vi må ha gått glipp av noe! :-)

  Klem fra Ida

  SvarSlett
 2. Har vært i Rethymnon 9 ganger og stortrives hver gang. Spiser alltid på Dome første og siste kvelden og det blir gjerne flere ganger iløpet av ferien. Anbefaler også å prøve restaurantene ut mot sjøen under Fortezza. Trivelige plasser med flott utsikt ved solnedgang. Leier bil hvert år når vi er der og kjører rundt på øya,noe som gir oss mange flotte opplevelser.

  Mvh Roar

  SvarSlett